Een Chromebook is standaard uitgerust met het ChromeOS-besturingssysteem. Met opstarttijden van ongeveer drie seconden, geïntegreerde browserbeveiliging en automatische updates die ervoor zorgen dat uw systeem altijd up-to-date is. De Chromebook met het ChromeOS-besturingssysteem is bovendien uitgerust met handige Google-apps, zoals Gmail, YouTube en Google Maps. In de Chrome Web Store kunt u kiezen uit duizenden andere apps voor succes op school en daarbuiten.

Een Chromebook uitgerust met het ChromeOS-besturingssysteem

Een Chromebook met het ChromeOS-besturingssysteem voor laptops is gemaakt door Google. Alles werkt via internet en steeds meer computerfabrikanten ontwikkelen een Chromebook met het ChromeOS-besturingssysteem. Sinds kort behoren hier ook kleine Chromeboxen bij. Wie besluit een Chromebook te kopen doet er absoluut verstandig aan om zich even te verdiepen in wat een Chromebook precies is. Het allerbelangrijkste om te weten is dat een Chromebook geen Windows of Apple-laptop is. Hij draait alleen via ChromeOS, de bijbehorende webdiensten en apps van Google. Wie zich daar goed van bewust is, kan aan een Chromebook enorm veel plezier beleven voor weinig geld. Opstarten gaat in tien seconden, en dat wordt niet trager na langer gebruik. Ook heel fijn: de Chromebook heeft een SSD en geen ingebouwde ventilatoren, waardoor hij perfect stil is.

Voer alle handelingen op uw Chromebook uit met het ChromeOS besturingssysteem

Het idee is om alle handelingen online uit te voeren en geen gedoe te hebben met het besturingssysteem. Zo hoeft er geen virusscanner op en hoeven er ook geen programma’s, zoals Word, te worden geïnstalleerd. Ook hoeven er nooit back-ups gemaakt te worden. Alles moet dan ook in de ‘Cloud’ gebeuren. Op ChromeOS kunnen dan ook geen traditionele programma's geïnstalleerd worden. Wel zijn er gelukkig veel (meestal) gratis alternatieven die vanuit de Play Store kunnen worden geïnstalleerd op uw Chromebook of Google Chromebox. Tijdens deze Chromebook installatie levert Google programma’s mee (in Drive) voor onder andere tekstwerken, spreadsheets en presentaties. Alles vergelijkbaar met de formaten van Microsoft Office. Een Word-document is dan ook gewoon te openen en te bewerken op een Chromebook. Het is een goede vervanger voor Microsoft Office en gratis te gebruiken.

Bestel snel uw Chromebook en ontdek het ChromeOS besturingssysteem zelf

Het aantal web-based apps van derden neemt ook flink toe. Zo is er bijvoorbeeld Pixlr, een online foto bewerker/tekenprogramma. Met dat programma kunnen de meeste photoshop-bewerkingen worden uitgevoerd. Heel mooi om bijvoorbeeld foto’s te bewerken. Muziek luisteren kan via Spotify of Pandora en natuurlijk Google Play Music (drie maanden gratis bij de meeste laptops en Chromeboxen). Wie een Chromebook of box koopt krijgt 100 GB aan opslagruimte bij Google Drive (stand augustus 2020). Drive is te vergelijken met Dropbox. U kunt er bestanden op bewaren en deze delen met andere mensen. Uiteraard kan Drive op elke computer worden geopend, mits er natuurlijk een verbinding met internet is. Bij Heerink Training & Education Services worden er ook losse chromebook onderdelen aangeboden. Deze zijn onder andere terug te vinden bij onze opruimingsartikelen. Heeft u vragen? Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 06-39750651 of stuur een e-mail naar info@chromeit.nl

 

 

WebwinkelKeur

 
 
© 2014 - 2024 ChromeIT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel