Chrome OS

Met opstarttijden van ongeveer 3 seconden, geïntegreerde browserbeveiliging en automatische updates die ervoor zorgen dat je systeem altijd up-to-date is. Alle Chromebookzijn bovendien uitgerust met handige Google-apps zoals Gmail, YouTube en Google Maps, en in de Chrome Web Store kun je kiezen uit duizenden andere apps voor succes op school en daarbuiten.

 

Wat is Google Chrome OS 

Chrome OS is een besturingssysteem voor laptops gemaakt door Google.
Alles werkt via internet en steeds meer pc-fabrikanten ontwikkelen Chromebooks, laptops op ChromeOS en sinds kort ook Chromboxjes kleine Pc,s die volledig op ChromeOS werken 

Wie besluit een Chromebook te kopen doet er absoluut verstandig aan om zich even te verdiepen in wat een Chromebook precies is. Het allerbelangrijkst om te weten: een Chromebook is geen Windows (of Apple) laptop. Hij draait alleen Chrome OS en de bijbehorende webdiensten en apps van Google.
Wie zich daar goed van bewus is kan aan een Chromebook enorm veel plezier beleven voor weinig geld.  Opstarten gaat in tien seconden, en dat wordt niet trager na langer gebruik. Ook heel fijn: de Chromebook heeft een SSD en geen ingebouwde ventilatoren, waardoor hij perfect stil is.

Wat maakt Chrome OS anders?

Het idee is om alle handelingen online uit te voeren en geen gedoe te hebben met het besturingssysteem. Zo hoeft er geen virusscanner en programma zoals Word te worden geïnstalleerd en er hoeven er nooit back-ups te worden gemaakt.

Alles moet dan ook in de ‘cloud’ gebeuren. Op Chrome Os kunnen dan ook geen traditionele programma's geinstalleerd worden  Adobe Photoshop etc gaat niet werken Wel zijn er gelukkig veel (meestal) gratis alternatieven die vanuit de Playstore kunnen worden geinstalleerd op je Chromebook of box.
Ook levert Google programmas mee (in Drive) voor o.a. textwerwerken,spreadsheets en presentaties. Alles compatible met de formaten van Microsoft Office. Een word document is dan ook gewoon te openen en bewerken op een Chromebook. Het is een goede vervanger voor Microsoft Office en gratis te gebruiken. 

Het aantal web-based apps van derden ook flink toe. Zo is er bijvoorbeeld Pixlr een online photo bewerker/teken programma. Met dat programma kunnen de meeste Photoshop-bewerkingen worden uitgevoerd. Heel mooi  om bijvoorbeeld foto’s te bewerken. Muziek luisteren kan via  Spotify of Pandora,en natuurlijk Google Play Music (3-mnd gratis bij de meeste laptops en chromeboxxen)

Wie een Chromebook of box koopt krijgt 100 GB aan opslagruimte bij Google Drive.  (stand aug 2020)  Drive is te vergelijken met Dropbox. Je kunt er bestanden op bewaren en deze delen met andere mensen. Uiteraard kan Drive op elke computer worden geopend, mits er natuurlijk een verbinding met internet is.

 

 

 

WebwinkelKeur

 
© 2014 - 2021 ChromeIT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel